Frøbjerg Festspil afslører navnet på næste års forestilling

I 2019 spiller Frøbjerg Festspil My Fair Lady med evergreens som “Alfred skal giftes nu til morgen” og “Med lidt lykke og lidt held”.

Frøbjerg Festspil har snart premiere på Saturday Night Fever, og nu er det også besluttet, at næste års forestilling bliver My Fair Lady.

Frøbjerg Festspil havde fat i My Fair Lady tilbage i 1998, hvor godt 26.000 tilskuere overværede forestillingerne. Kunne vi komme op i nærheden af dette imponerende tal, ville det bare være så godt, fortæller Knud Møller, formand, Frøbjerg Festspil.

Blomsterpigens forvandling
My Fair Lady er en musical med musik af Frederick Loewe og tekst af Alan Jay Lerner efter skuespillet Pygmalion af George Bernard Shaw. My Fair Lady beskriver som teaterstykket Pygmalion en professor i fonetik, Henry Higgins, og hans anstrengelser for at ændre blomsterpigen Eliza Doolittles sprog fra arbejderklasseengelsk til et kultiveret sprog, så folk vil tro hun er fra det bedre borgerskab.

My Fair Lady er en kendt musical med rigtig mange store og gode roller. Og så er der mange kendte og iørefaldende sange. Det er ret vigtigt i en musical. Mon ikke sange som ”En snegl på vejen”, ”Alfred skal giftes nu til morgen”, ”Jeg kunne danse nu”, ”Lidt lykke og lidt held” og ”Det var vel vidunderligt” vinder genklang hos et stort publikum, siger formanden.

I Hepburns fodspor
Audrey Hepburn udødeliggjorde rollen Eliza i den Oscarbelønnede filmversion fra 1964, men allerede 10 år forinden bragede musicalen igennem på Broadway – og den har sidenhen gået sin sejrsgang overalt i verden, og er blandt de absolut mest spillede forestillinger nogensinde.

Jeg synes, at Frøbjerg Festspil skal være kendt for, at vi varierer repertoiret. Vi veksler mellem kendt/mindre kendt, nyt/gammelt og dansk/udenlandsk. Og at vi ikke mindst tør eksperimentere og afprøve ”ukendt land”. Årets Saturday Night Fever er et godt eksempel på, at vi tør gå nye veje, og næste år bliver det så en af de mere klassiske forestillinger, siger Knud Møller.

Højen omdannes til London
Instruktør Carsten Friis vil gøre sit til, at My Fair Lady bliver til en fantastisk musikalsk oplevelse – med et festfyrværkeri af velkomponeret musik, der forkæler og udfordrer øret og får hele følelsesregisteret i gang hos tilskueren.

Der bliver ikke sparet på noget, når vi i 2019 omdanner Højen til London og spoler tiden tilbage til 1912, hvor overklassen nød the-selskaber, opera og hestevæddeløb, mens arbejderklassen knoklede på gader og stræder for at få tilværelsen til at hænge sammen – og det er midt i dette skønne univers at My Fair Lady befinder sig, siger instruktøren og fortsætter:

Det kommer ikke til at gå stille for sig, når den firkantede professor Higgins tager blomsterpigen Eliza med på en dannelsesrejse i de gamle dyder. Vejen bliver lang og besværlig for dem begge, men mon ikke de undervejs bliver klogere på, hvem de er og hvad de hver især søger i deres liv, siger Carsten Friis.

Midt om natten i 2020
I 2020 spiller Frøbjerg Festspil “Midt om natten”. Den gik forrygende i Varde Festspil sidste år, hvor næsten 31.000 tilskuere sang med på “Midt om natten”, “Susan Himmelblå”, “Haveje” og “Papirsklip”.

Men lige om lidt gælder det Saturday Night Fever, der spiller fra den 9. til den 25. august, og der kan stadig købes billetter på www.frobjerg.dk

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.