Foredrag: Sigfred Pedersen – forårsdigteren

Flemming Både: Fortælling og fællessange: Sigfred Pedersen – forårsdigteren
Onsdag, den 5. december 2018 kl. 16.00
Nyhavnsdigteren og forårets digter er sigende kælenavne om den folkelige digter, der har beriget os med utallige herlige viser, som Katinka, Nu går våren gennem Nyhavn, Tørresnoren og Jeg plukker fløjsgræs.

Flemming Både synger for og trækker i harmonikaen til alle fællessangene, samt fortæller om  Sigfred Pedersens liv, der begyndte i Harndrup i 1903. Han blev student fra Odense Katedralskole og senere cand.polit. Han forsøgte sig som afdelingschef i forsikringsselskabet Haand i Haand 1929, journalist ved Nationaltidende 1930-31 og litteraturanmelder ved B.T. 1933-35, men trivedes ikke med disse job. Han ville hellere leve af tilfældige jobs som skuespiller hos Co-optimisterne, filmskuespiller, revyforfatter, kabaretkunstner, restauratør og pelsfarmer.  Sigfred Pedersen debuterede 1927 med Foraarets Viser og Somrens Vers. Siden gik det slag i slag med udgivelser som romanen Valmuen, børnebilledbogen Med Connie i Zoologisk Have og en lang række vise- og digtsamlinger.

Flemming Både er bachelor i musik fra Aalborg Universitet. Han har 40 års erfaring som musiker og underholder heraf de seneste 20 år som fuldtids musiker, troubadour og foredragsholder.

Entré 80 kroner. Dog kun 60 kroner for medlemmer af Industriens Foredragsforening og Vissenbjerg Borger- og Kulturforening.
Entréen inkluderer kaffe og juleknas.

NB Bemærk at vi begynder klokken 16 om eftermiddagen 

Henning Frandsen
Pva Industriens Foredragsforening

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.