Forårskollektion hos Jimmy på Aarup Bryghus

2014-10-24_544a7fc591eb4_bryghus1Starten og den faglige viden
Jimmy Steen Eriksen startede Aarup Bryghus i 2012, og han bruger nu al sin fritid på det. Men har har også et andet erhverv, idet han er sales director i Wild.
Han er født i 1969, og var egentlig uddannet slagter, men tog senere en videregående uddannelse som levnedsmiddeltekniker og food business engineer. Og det er uddannelser, der har givet stor indsigt i mikrobiologi, kemi og i de nødvendige processer i bl.a. ølbrygning. Og desuden har han derigennem fået en økonomi- og forretningsuddannelse. Men han har også taget en del ølbrygningskurser.
På lokalt plan er han formand for Fynsk Bryggeri Samarbejde og også med i arbejdsgruppen for Aarup Bymarked.

Red Bitter Ale er en af nyhederne her i foråret

Red Bitter Ale er en af nyhederne her i foråret

Metoder og øltyper
Han ved endnu ikke, om han vil satse 100% på ølbrygningen alene, det vil fremtiden vise. Men han går op i det med liv og sjæl, og der kommer hele tiden nye produkter frem i butikken på adressen Bredgade 45.
Blandt øltyperne kan man nævne ale og brown ale, og der indgår nu malt – karamel-aromamalt – der skruer lidt ned for bitterheden. Tidligere var øllet ufiltreret og upasteuriseret, men nu pasteuriseres det, så holdbarheden forbedres. Han har også en “Dubbel”, der er en belgisk inspireret ale, og hertil bruges der ægte klostermalt fra Belgien, der er kendt for øl af høj klasse. Tænk bare på Leffe, Westmalle og øl fra Orvals klosterbryggeri.
Belgierne kan bare det håndværk, men Jimmy vil gerne gå i deres fodspor og levere et mindst lige så godt produkt.
Han har selvfølgelig også andre typer – se fx www.aarupbryghus.dk

Basismalten er dog almindeligvis ægte fynsk bygmalt, og den indgår i 4 nye øltyper, der er udviklet til Kongebrogården i Middelfart. I en af dem bruges der røget blæretang, og en anden type har smagsnuancer af vild timian. Men også strandportulak og skovmærke indgår i de nye spændende øltyper, så de kan “marchere i takt” med gourmet-madens egne smagsnuancer.

Iværksætterbyen Aarup
For Jimmy bør øl være af så høj kvalitet, at den fint kan erstatte vin til maden, for vin skal jo ikke eje verden alene. Der må være noget for enhver smag. Og Aarup bør efter hans mening være et sted for innovation og iværksætteri – det vil han selv bevise med sine interessante og anderledes øltyper.

1865 Jernbaneøl?
Han tænker også meget på det kommende byjubilæum – Aarup og jernbanen bliver jo 150 år den 7. september 2015. Og det bør ikke glemmes – heller ikke af byens og egnens brygmester.
Han tænker derfor på at lave en speciel “1865 Jernbaneøl” – ja måske skal den hedde noget helt andet. Så derfor vil han gerne have byens og egnens befolkning til at komme med ideer til projektet – både navn og indhold – og han vil belønne de bedste med en karton øl fra bryghuset.
Henvendelse kan ske på bryghuset i åbningstiden, på eller tlf. 30456701.

H.W.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

Bogmærk Permalink.