”Footloose” i stedet for ”My Fair Lady”

Frøbjerg Festspil havde ellers meldt ud, at næste års forestilling skulle være ”My Fair Lady”, men nu er der taget en ny overraskende beslutning. Publikum kan se frem til ”Footloose”, der bygger på den ikoniske dansefilm fra 1984 med store hit som titelsangen og ”I need a hero” samt masser af dansescener. – Der er audition til “Footloose” søndag d. 28/10. Tilmeld dig på vores hjemmeside www.frobjerg.dk

Efter publikums flotte modtagelse af ”Saturday Night Fever” kom Frøbjerg Festspil i tvivl om, hvorvidt valget af den kendte musicalklassiker ”My Fair Lady” i 2019 var det rigtige.

– Publikum er måske slet ikke så bange for nye musicals. ”Saturday Night Fever” har været en særdeles positiv oplevelse. Flotte anmeldelser på de sociale medier, fra anmeldere og fra publikum, – såvel fra det publikum med “tradition” for at besøge Højen, men også fra rigtig mange meget begejstrede førstegangsbesøgende. Det glæder vi os over, siger Knud Møller, formand for Frøbjerg Festspil.

Energi og spilleglæde
Derfor har Frøbjerg Festspil nu valgt at spille ”Footloose”, der bygger på den ikoniske 80’er film af samme navn. Knud Møller medgiver, at det er drastisk at ændre repertoire, efter at man allerede har udmeldt næste års forestilling.

– Men det afgørende må dog være, at vi gør det, som vi tror er det rigtige. Vi ønsker at skabe seværdige forestillinger, hvor musik, sang og dans fylder meget i det samlede udtryk, og hvor energien og spilleglæden er central. Vi vil gerne fortsat “gå nye veje”, udvikle friluftsgenren i Danmark, og prøve både os selv og vores publikum af, siger han og fortsætter:

– I forbindelse med ”Saturday Night Fever” har vi oplevet en stor glæde og stolthed over resultatet. Hele perioden op til premieren har været præget af entusiasme og ”gå-på-mod”. Nu skulle vi på alle måder præstere et nyt, anderledes resultat. Den udvikling ser jeg gerne fortsætte, og det mener vi bedst, at vi gør med forestillingen ”Footloose”, siger Knud Møller.

Carsten friis

Masser af gode roller
Instruktør Carsten Friis ser frem til en musical, som er sprængfyldt med fantastisk musik, masser af store danseoptrin og skønne roller i alle aldre.

– Udover alle de unge, der bor og lever i byen, er der også den ”voksne” del af persongalleriet, der tilsammen gør ”Footloose” til en festlig, sjov, rørende og vanvittig energisk musical, der allerede har gået sin sejrsgang på Broadway, i West End og resten af verden, understreger instruktøren og fortsætter:

– Der er audition til “Footloose” søndag d. 28/10. Tilmeld dig på hjemmesiden www.frobjerg.dk

Bølge med fornyelse
Formanden understreger at beslutningen om at ændre næste års forestilling til ”Footloose” ikke er et udtryk for et permanent fravalg af klassikere på Højen.

– Det er et naturligt tilvalg netop nu, hvor både medvirkende, frivillige og publikum er glade for fornyelse. Den bølge vil vi gerne ride videre på, fastslår han.

Han lover også, at der ikke bliver lavet om på Frøbjerg Festspils plan om at spille ”Midt om natten” i 2020.

OM ”FOOTLOOSE”:
En frygtelig ulykke, hvor fire af byens unge dør, medfører et overkontrolleret samfund i den lille by Bomont, som styres strengt af Pastor Shaw. Der er indført et forbud mod at danse og feste, og ugens højdepunkt for indbyggerne er nu søndagsgudstjenesten. Teenageren Ren flytter fra det hårde miljø i Chicago til Bomont, hvor han føler sig klemt i det livløse samfund. Sammen med vennen Willard og præstens oprørske datter Ariel bestemmer Ren sig for at gøre noget og arrangere et skolebal, og så er der lagt op til konflikter mellem generationerne og et væld af dansescener med god musik.

Filmen ”Footloose” er fra 1984 og havde Kevin Bacon og Lori Singer i hovedrollerne. Titelsangen, lavet af Kenny Loggins, blev et stort hit. Det samme gjorde ”I need a hero”, sunget af Bonnie Tyler. Filmen blev genindspillet i 2011. I 1998 blev der lavet en musical baseret på filmen.

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på kontakt@aarup.dk eller indtaste den på nyhed

Bogmærk Permalink.