Første fynsserie-point til AB Håndbold

Østfyn – Aarup BK 24 – 26 (11-10)

Billede fra oprykningsfejringen.

Efter oprykningen til Fynsserien har Aarups herre haft det svært, både resultat- og spillemæssigt, og tabt de første tre kampe. Det virkede derfor som en overordentlig svær opgave i Ørbæk imod Østfyn, som inden kampen indtog rækkens andenplads.

Fra kampens start stod Aarups forsvar godt og var godt forberedt på Østfyns krydsspil ind over midten, hvilket gav kontrachancer og mål den anden vej. Til kampen var Bjørn Ellemand tilbage på holdet efter to dages karantæne og det skulle vise sig, at det var en kæmpe gevinst for holdet i det stationære angrebsspil. Østfyn virkede ikke forberedt på Bjørns skudstyrke og han kunne derfor i indledning score efter behag. Så efter et kvarters spil var stillingen overraskende 6-3 til gæsterne, hvilket resulterede i en mandsopdækning af Bjørn.

De resterende Aarupspillere kunne slet ikke få det til at fungere i angrebet. Pressene blev ikke lagt ordentlig og bolden blev sluppet for langsomt til medspillerne. Samtidigt fik Østfyn angrebsmæssigt lagt et større tryk på Aarups forsvar, hvor begge Østfyn fløje kom mere i spil og til flere scoringer.

Østfyn var ved at rykke fra Aarup på resultattavlen, men en teknisk fejl af Østfyn i afslutningen af halvlegen resulterede i en kontra til Aarup, som udløste et straffekast. Tidligere i kampen havde brødrene Ellemand brændt hver et straffe, så rutinerede Bjarne Petersen tog bolden og reducerede til pausestillingen 11-10.

Begyndelsen af anden halvleg scorede Østfyn deres mål alt for let, mens Aarup stadig skulle kæmpe for deres mål, men uden at Østfyn fik udnyttet overtaget til at øge deres føring til mere end 1-2 mål. Ti minutter inden i anden halvleg fik Aarup igen fat i Østfyns krydsspil ind over midten og da de samtidigt fik lagt ordentlig pres i angrebet samt flere kontrascoringer, så ændrede kampen sig til, at Aarup havde føringen med 2-3 mål. Dette resulterede i, at Østfyn med en ti minutter igen forsøgte sig med yderligere en mandsopdækning, så både Bjørn Ellemand og Steffen Olesen blev mandsopdækket.

Uden at det direkte var dette taktiske træk der gjorde forskellen, så kom Østfyn helt lige med Aarup igen ved stillingen 20-20, de fulgtes til 22-22, hvor Østfyn havde chancen for at bringe sig foran, men en teknisk fejl blev straffet af Aarup til en kontrascoring. I den afsluttende fase blev et par tekniske fejl af Østfyn samt et par redninger af Søren Bækholm fra Østfyns fløjspillere, som han kampen igennem ellers havde haft sine udfordringer med, afgørende. Derved kunne Lasse Ellemand med et lille minut igen score et af sine mange mål til slutresultatet 24-26.

Endelig point på Aarups fynsserie konto, det gentager sig forhåbentligt søndag den 5. februar kl. 15:45, når He-Ry 67 kommer på besøg i Aarup Fritidscenter.

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.