Det sker i december i 5560 Aarup

December byder på julemærkemarch, julemarked, en mangfoldig udstilling i Galleriet, foredrag og masser af film – ikke mindst julefilm. Og så er december naturligvis også kirketid med mange gudstjenester og andre kirkelige arrangementer.

Julemærkemarch

Søndag den 2. december er der i Aarup, som mange andre steder rundt om i landet, julemærkemarch. Man kan vælge, om man vil løbe eller gå, og om det skal være 5 eller 10 kilometer. I Aarup starter julemærkemarchen kl. 10 på Industrien i Aarup. Læs mere om arrangementet på Aarup.dk.

Julemarked på Erholm

Erholm inviterer til julemarked de tre første weekender i december, dvs. d. 1.-2. december, d. 8.-9. december samt d. 15.-16. december. Åbningstiderne er lørdage fra 10-16 og søndage fra 10-15.

Julemarkederne holdes i forbindelse med fødevaremarkedet på Karen Borchenfeldtsvej 2. Her er der bl.a. mulighed for at købe juletræer og julepynt, og det er muligt at lave sin egen juledekoration. Læs mere om julemarkedet på Erholm her.

Galleriet

I december byder Galleriet på Industrien på en udstilling med mangfoldighed. Flere end 30 kunstnere udstiller under temaet ”Stort i småt”. Der udstilles små bronzefigurer, keramik- og glasting, olie-, akryl- og akvarelmalerier, hvis størrelse er højst 20 x 20 cm, foruden smykker og gammeldags kort. I år er der også kommet striknisser udstyret med gipsben og andre overraskende finurligheder.

Udstillingens fernisering er torsdag den 6. december kl. 17, hvor alle er velkomne. Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid fra klokken 7 til 22 indtil den 29. december.

Foredrag

Onsdag den 5. december kl. 16 har foredragsforeningen inviteret musikeren Flemming Både til at holde foredrag om Sigfred Pedersen, og foredraget bliver en blanding af fortælling og fællessange, hvor Flemming trækker i harmonikaen og synger for på nogle af de gamle kendte viser som Katinka, Nu går våren gennem Nyhavn, Tørresnoren og Jeg plukker fløjsgræs. Arrangementet foregår i biografsalen. Læs mere om foredraget på foredragsforeningens hjemmeside.

Fra den 10. december viser Aarup Bio filmen ”I krig og kærlighed”, der foregår i 1. verdenskrig. Som optakt til filmens visning i Aarup Bio holder Aase Beyer Clausen  og Hans Walmar mandag den 10. december kl. 19 foredraget ”Fire brødre i krig 1914-18”. De fire brødre kom ligesom omkring 30.000 andre mænd fra det nuværende Sønderjylland i krig på tysk side: en på Østfronten, to på Vestfronten, og en blev vagtsoldat på øen Sild. Imens kæmpede familien derhjemme med sulten. Efter foredraget vises filmen. Læs mere om foredraget og filmen på biografforeningens hjemmeside.

Aarup Bio

Biografen viser fra den 3.-9. december filmen ”Den tid på året”, der skildrer julen i en sammenbragt familie med tre søskende, ægtefæller, børn, mormødre og hunde, og hvor svigt og dobbeltmoral hersker i julen. Alt skal ligne noget fra gamle dage og være så økoagtigt, men er det måske ikke alligevel?

I dagene  10.-16. december er det som nævnt ovenfor filmen ”I krig og kærlighed”, der vises i biografen. Den handler om Esben, der deserterer fra krigen for at blive forenet med sin elskede kone Kirstine og deres søn Karl efter tre år. Men alt er ændret i hans fravær…

Lørdag den 15., søndag den 16. samt lørdag den 22. december er der weekendfilm i biografen kl. 13. På programmet er filmen ”Julemandens datter”, der handler om 12-årige Lucia, som bor i Grønland med sin mor Claudia og faren Julius, der er selveste Julemanden. Lucia vil gerne oplæres til julemand, men kun drenge har adgang til den internationale julemandsskole. Hun bliver dog lovet en plads, hvis hun kan opfylde menneskedrengen Alberts største ønske….

Filmen ” Fantastiske Skabninger: Grindelwalds Forbrydelser”, der er i 3D, vises fra mandag den 17. til fredag den 21. december. Den magtfulde Mørkets Troldmand, Gellert Grindelwald er taget til fange og sat bag magisk lås og slå af MAKUSA, med hjælp fra den unge troldmand, Newt Scamander. Men – præcis som han truede med – er Grindelwald nu undsluppet sit fangenskab og er med det samme gået i gang med at samle ligesindede følgere…

I julen fra tirsdag den 25. til søndag den 30. december viser biografen filmen ”Nøddeknækkeren og de fire kongeriger” Pigen Clara mister sin mor kort før jul, men moderen efterlader en uvurderlig gave: et gyldent æg. Det kræver dog en særlig nøgle at åbne ægget. Claras søgen fører hende ind i en magisk parallelverden, der er opdelt i fire riger. Her opdager Clara, at hun selv er prinsesse – og at hun skal bekæmpe den onde hersker i det fjerde rige for at skaffe nøglen.

Læs mere om filmene og se spilletider på biografforeningens hjemmeside.

Andre aktiviteter

I Rørup er der hjælp til PC, ipad, tablet og telefon. Alle medlemmer af Rørup Sogneforening har nu mulighed for at få hjælp til PC, ipad, tablet og telefon til fx.  opdateringer, skrive, regneark, mail, foto, hjemmesider og lidt slægtsforskning. Alt er på brugerniveau. Der holdes workshop mandag den 3. december kl.  17 – 19. Læs mere i Rørup Nyt.

Onsdag den 12. december kl. 19.30 er der sangaften i Rørup Borgerhus, hvor Lisbeth Nielsen sidder ved klaveret. Aftenen er uforpligtende med sang, kaffe og hyggeligt samvær. Der er ingen krav til sangstemme – men husk brød til kaffen. Læs mere om arrangementet i Rørup Nyt.

Advent og jul i kirkerne

Læs om advent og jul i områdets kirker-

 

Rigtig god december.

Annie Gaardsted Frandsen

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på kontakt@aarup.dk eller indtaste den på nyhed

Bogmærk Permalink.