Det sker i 5560 Aarup

I Aarup og omegn er der i den kommende tid sangaften i Rørup, børnefilm og voksenfilm i biografen, koncert, udstilling i Galleriet og flere andre aktiviteter.

Sangaftner i Rørup

Så er der atter inviteret til sang, hygge og en masse snak i Borgerhuset i Rørup, når Lisbeth Nielsen den 13. februar kl. 19.30 sætter sig ved klaveret. Aftenen er uforpligtende med sang, kaffe og hyggeligt samvær. Der er ingen krav om sangstemme, så alle kan være med, også bare på en lytter. Tag selv brød med til kaffen

Film i Biografen

Skammerens Datter 2: Slangens Gave. 14.-20. februar (censur 11 år)

Filmen følger pigen Dina, der har arvet sin mors overnaturlige og magiske skammerevner og lever en nomade tilværelse på flugt. Dina og hendes familie er kommet til Højlandet i flugt for den onde Drakan, der har overtaget magten i Dunark. En dag møder hun en mystisk mand, der påstår at være hendes far – og det er ikke hvem som helst, det er nemlig sortemesteren Sezuan, som har evnen til at få folk til at se og føle ting. Melussina advarer Dina om at høre på ham eller følge efter ham, men Dina kan ikke  tæmmes. Læs mere på biografens hjemmeside.

Mødregruppen. 21.-27. februar

Den nybagte mor Line der lever jetsetlivet i Hong Kong tager flyet hjem til Danmark, da hun opdager, at hendes arrogante forretningsmand Bjørn har en affære. Line ender i sin barndomsby på Fyn, hvor hun bliver en del af fællesskabet i den lokale mødregruppe. Hun har dog et gammel udestående med sin indebrændte kusine Maja, og samtidig med lukker Bjørn alle kontier og truer med tage sønnen fra hende. Læs mere på biografens hjemmeside.

Søndagsfilm: Unge Astrid. Søndag den 24. februar kl. 15.30.

Filmen vises som søndagsfilm – dvs. der serveres kaffe, te og kage fra kl. 15. Filmen starter kl. 15:30. Dette er historien om en ung Astrid, der på trods af forventninger og tidens religiøse strømninger, besluttede sig for at bryde samfundets normer og følge sit hjerte. Læs mere på biografens hjemmeside.

Børnefilm

Børnefilmklub spor 2: Sig det løgn, Luis! Onsdag den 20. februar kl. 16.

Animationsfilmen handler om 12-årige Luis. Hans far er ufolog og bruger hele natten med sin stjernekikkert og sover om dagen, så Luis må passe sig selv. Naboer og skole mener, at Luis skal på et skolehjem, og forstanderinden fører an i kampen for at redde Luis fra hans uansvarlige far: men Luis får hjælp fra uventet kant. Læs mere på biografens hjemmeside.

Børnebiffen den 21. februar kl. 9.00 (små) og kl. 10.00 (store)

Børnebiffen er et særligt biograftilbud for børn på 3-7 år i de fynske daginstitutioner, forårs-SFO’er og 0. klasser i otte kommuner heriblandt Assens. Filmpakkerne, der vises i de fynske biografer, består af egnede kortfilm sammensat af Det Danske Filminstitut, distribueret af Dabuf. Hver pakke er opdelt i to – en samling kortfilm for de små børn på 3-5 år af cirka 35-40 minutters varighed samlet og en samling kortfilm for de store børn på 5 år og op med en samlet varighed på cirka 45-50 minutter.

Se programmet for de små.

Se programmet for de store.

Koncerter

Fredag d. 15. februar kl. 20 er det den amerikanske sangerinde Indra Rios-Moore, som er på scenen ved en Råstofkoncert. Indra har musikalsk set stærke rødder i den amerikanske musik med kraftig inspiration fra både soul, gospel, blues, R&B, americana, jazz og roots. Læs mere på Musik på Industrien.

Udstillinger i Galleriet

I februar viser Galleriet på Kulturhuset Industrien akvarel- og akrylmalerier samt raku-brændt keramik. Christine Beelaerts vil gerne gennem sine billeder få andre til at se omgivelsernes skønhed, mens vandets skiftende lys og former er inspirationskilde for Birgit Marie Kjærs keramik. Læs mere om de to kunstnere på Galleriets hjemmeside. Udstillingen kan ses frem til 1. marts.

Rørup motionskvinder

Rørup motionskvinder starter det nye år torsdag den 10. januar kl. 17-18 i Borgerhuset. Herefter mødes de hver torsdag kl. 17. Alle kan deltage, så har man lyst til at være med, kan man møde op i Borgerhuset om torsdagen.

Hjælp til PC, ipad, tablet og telefon i Rørup

Alle medlemmer af Rørup Sogneforening har nu mulighed for at få hjælp til PC, ipad, tablet og telefon til fx.  opdateringer, skrive, regneark, mail, foto, hjemmesider og lidt slægtsforskning. Alt er på brugerniveau. Workshoppen er i kælderen i Borgerhuset mandage fra kl. 17.00 – 19.00 mandag den 18. februar, Læs mere i Rørup Nyt.

God fornøjelse.

Annie Gaardsted Frandsen

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på kontakt@aarup.dk eller indtaste den på nyhed

Bogmærk Permalink.