Det sker i 5560 Aarup

Skål af Birgit Marie Kjær

Skål af Birgit Marie Kjær

De kommende uger byder på koncerter, kræmmermarked, film, teater, sangaftener og meget meget mere.

Koncerter

Fredag den 1. februar kl. 20 er der Råstofkoncert med Sonja Hald. Sonja Hald er drilsk, livskraftig, dansk indierock – vindskæve, finurlige tekster – bugnende med ordspil og referencer til både C.V.Jørgensen og Eik Skaløe. Sonja Hald består af en gruppe musikere fra det danske midtland, som er blevet en stærk stemme i en lang dansk tradition for at råbe det konforme fællesskab imod. Læs mere på Musik På Industrien.

Fredag d. 15. februar kl. 20 er det den amerikanske sangerinde Indra Rios-Mooresom er på scenen ved en Råstofkoncert. Indra har musikalsk set stærke rødder i den amerikanske musik med kraftig inspiration fra både soul, gospel, blues, R&B, americana, jazz og roots. Læs mere på Musik På Industrien.

Kræmmermarked

I weekenden den 2.-3. februar er der mulighed for en god handel, når den gamle Aarup Hal slår dørene op til Fyns hyggeligste kræmmermarked. Lørdag er der åben kl. 10-16 og søndag kl. 10.-15. Læs mere om kræmmermarkedet på Aarup Hallens hjemmeside.

Film i Biografen

The Mule 31. januar – 5. februar

Filmen The Mule handler om den 90-årige Anden Verdenskrigs veteran Earl Stone, som er tæt på at blive ruineret, da hans forretning står til at gå på tvangsauktion, men da veteranen får tilbudt et job som chauffør, befinder han sig pludseligt i stillingen som kurér for et mexicansk narkokartel. Læs mere om filmen og spilletider på biografens hjemmeside.

Børnefilmklub spor 1: Bien Maja på nye honningeventyr. Onsdag den 6. februar kl. 16

Bien Maja har en drøm om at deltage i De Olympiske Lege for honningbier! Men desværre har biernes kejserinde helt andre planer og gjort krav på halvdelen af den honning, som Maja og de andre bier har høstet.

Ternet Ninja 7. – 13. februar

Animationsfilmen Ternet Ninja er en filmatisering af Anders Matthesens populære børnebog af samme navn. Filmen følger teenageren Aske, der får en Ninja-dukke af sin onkel Stewart, da han vender hjem fra Thailand. Dukken viser sig imidlertid at være levende og dødsens farlig. Læs mere om filmen og spilletider på biografens hjemmeside.

Hjælp til PC, ipad, tablet og telefon i Rørup

Alle medlemmer af Rørup Sogneforening har nu mulighed for at få hjælp til PC, ipad, tablet og telefon til fx.  opdateringer, skrive, regneark, mail, foto, hjemmesider og lidt slægtsforskning. Alt er på brugerniveau. Workshoppen er i kælderen i Borgerhuset mandage kl. 17.00 – 19.00 den 4. februar, 18. februar, 4. marts, 18. marts samt 1. april. Læs mere i Rørup Nyt.

Teater

Den 4. februar inviterer Vestfyns Teater til forestillingen King Lear i Kulturhuset Industrien.

Forestillingen begynder, da den gamle konge skal fordele riget mellem sine tre døtre. Hvordan afgør han, hvem der skal have hvad? Kongen beslutter, at døtrene hver især skal fortælle ham hvem af dem, der elsker og agter ham højest. Alle døtrene erklærer deres kærlighed til kongen, men kun én taler sandt. Læs mere om forestillingen og billetter på teatrets hjemmeside.

Foredrag

Tirsdag den 5. februar kl. 14.30 i Orte Sognehus fortæller Kirsten Clement om ikoner, deres historie og om forskellige typer af ikoner (Kristus, Maria med barnet, engle m.v.). Kirsten vil også fortælle om, hvordan de males.

Onsdag den 6. februar kl. 19 holder Palle Jensen foredrag i Galleriet på industrien over titlen: Glimt i øret – Løs snak med lidt i(ndhold). Palle Jensen giver med glimt i øret stemningsbilleder fra en barndom i 1950’erne og 1960’erne holdt op og fortalt på en måde, så de måske bliver genkendelige for erindringen.

Palle Jensen har været sognepræst i Lindelse og Nørre Broby samt provst i Faaborg Provsti. Han gik på pension i 2015 for at pleje interessen for teologiske, kunsthistoriske og litterære emner.

Udstillinger i Galleriet

I februar viser Galleriet på Kulturhuset Industrien akvarel- og akrylmalerier samt raku-brændt keramik. Christine Beelaerts vil gerne gennem sine billeder få andre til at se omgivelsernes skønhed, mens vandets skiftende lys og former er inspirationskilde for Birgit Marie Kjærs keramik.

Der er fernisering i Galleriet torsdag den 7. februar klokken 17, og udstillingen kan ses frem til 1. marts.

Sangaftner i Rørup

Så er der atter inviteret til sang, hygge og en masse snak i Borgerhuset i Rørup, når Lisbeth Nielsen den 13. februar kl. 19.30 sætter sig ved klaveret. Aftenen er uforpligtende med sang, kaffe og hyggeligt samvær. Der er ingen krav om sangstemme, så alle kan være med, også bare på en lytter. Tag selv brød med til kaffen.

Generalforsamlinger

Etterup-Grønnemose Vandværk holder generalforsamling i Borgerhuset torsdag den 31. januar kl. 19.30. Eventuelle forslag skal afleveres til vandværkets formand senest en uge før.

Rørup motionskvinder

Rørup motionskvinder er startet på det nye år. De mødes hver torsdag kl. 17. Alle kan deltage, så har man lyst til at være med, kan man møde op i Borgerhuset om torsdagen.

 

 

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

Bogmærk Permalink.