Det sker i 5560 Aarup

Den kommende tid i 5560 Aarup byder på film, foredrag, mulighed for at dyrke motion og sundhed, debat på og om Kulturhuset industrien, hjælp til PC og Ipad i Rørup og meget meget mere.

Film i Biografen

Aquaman – 3D:  17.-22. januar (Censur 11 år)

Arthur Curry er halvt menneske, halvt havgud. Da hans oceaniske halvbror, Orm, truer med krig mod den menneskelige race, fordi de forurener havene, må Curry rejse til undervandsriget Atlantis for at ordne sagerne. Der opdager han sin sande skæbne. Se spilletider på biografen hjemmeside.

Før fronten 24.-30. januar (Censur 15 år).

Dramaet Før frosten handler om bonden Jens, der står overfor et svært valg. Det er det 19. århundrede og endnu engang varsler der en hård vinter, der gør det svært for Jens, at få det til at løbe rundt. Hans eneste chance for at sørge for hans families overlevelse, er ved at indgå en aftale med storbonden på den nærliggende gård… Men for at gøre dette, må Jens give afkald på sin egen moral og det dyrebareste han ejer. Se spilletider på biografens hjemmeside.

The Mule 31. januar – 5. februar (censur 11 år)

Filmen The Mule handler om den 90-årige Anden Verdenskrigs veteran Earl Stone, som er tæt på at blive ruineret, da hans forretning står til at gå på tvangsauktion. Da veteranen får tilbudt et job som chauffør, befinder han sig pludseligt i stillingen som kurér for et mexicansk narkokartel. Han udfører sit nye job til alles tilfredshed, men kommer også under overvågning af den kompromisløse DEA agent Colin Bates. Earl Stones samvittighed begynder at nage ham, og han må nu prøve at vaske tavlen ren, før politiet eller kartellets bødler når at stille ham til regnskab for sine handlinger. Se spilletider på biografens hjemmeside.

Foredrag

Lørdag den 26. januar kl. 14 inviterer Industriens foredragsforening på dobbeltforedrag i biografsalen på Industrien.

Hans Walmar vil fortælle om avisen Middelfart Venstreblad, der i sin storhedstid havde en markedsandel på 70-90 pct. i lokalsamfundene i den nuværende Middelfart kommune og tillige havde aflæggeren, filialavisen, Aarup Venstreblad fra 1917 – 1932.

Forskningsbibliotekar Mogens Kragsig Jensen fortæller om lensafløsningen i 1919, lovens tilblivelse, baggrund og konsekvenser.

Læs mere om foredragene på foredragsforeningens hjemmeside.

Højtlæsning og læsekreds på biblioteket

Vi fortsætter med hyggelig højtlæsning på Aarup Bibliotek i januar måned.  Hvis du har lyst til at lytte med, så mød op på biblioteket den pågældende dag klokken 16, sæt dig godt til rette, drik en kop kaffe og lyt til en god historie. Medbring gerne dit strikketøj, dine mandalaer eller andet, der gør din lytteoplevelse endnu bedre.

Der er højtlæsning mandag den 21. januar klokken 16.

AssensBibliotekerne tilbyder også en læsekreds på Aarup Bibliotek, hvor deltagerne mødes fire-fem gange i løbet af en sæson. Det er berigende at snakke med andre om de læseoplevelser, man har haft, derfor mødes mange i læsekredse. Læsekredsen mødes i Galleriet på Aarup Bibliotek følgende mandage aftener kl. 19-20.45:

  1. januar
  2. februar
  3. marts
  4. april

Læs mere om tilmelding og venteliste på bibliotekets hjemmeside.

Hjælp til PC, ipad, tablet og telefon i Rørup

Alle medlemmer af Rørup Sogneforening har nu mulighed for at få hjælp til PC, ipad, tablet og telefon til fx.  opdateringer, skrive, regneark, mail, foto, hjemmesider og lidt slægtsforskning. Alt er på brugerniveau. Workshoppen er i kælderen i Borgerhuset mandage fra kl. 17.00 – 19.00 den 21. januar, 4.februar, 18. februar, 4. marts, 18. marts samt 1. april. Læs mere i Rørup Nyt.

Udstillinger i Galleriet

Reila Frost Frost udstiller malerier og Robert Jacobsen metalskulpturer i Galleriet i januar. Reila Frost bruger naturen som inspiration til malerierne, hvis motiver er præget af kraftige former og farver, som tiltrækker sig beskuerens opmærksomhed. Robert Jacobsens foretrukne materiale er den massive bronze, men også genbrug af jern, bly og træ giver god mening for kunstneren.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid  klokken 07-22, indtil den 28. januar.

Galleriets februarudstilling med akvarel- og akrylmalerier samt raku-brændt keramik åbner den 7. februar.

Markedsføring af Industrien

Foreningerne på industrien inviterer onsdag den 23. januar kl. 19 til brainstorm om markedsføring af industrien. Alle er velkomne til at komme og give gode ideer til, hvordan Kulturhuset Industrien bedre kan markedsføres som en samlet enhed. Samtidig er der også brainstorm på, hvordan der kan skrabes flere penge sammen til udbygning af Industrien.

Din sundhed

Sundhedskonsulenterne Jane Poulsen og Lene Puggaard fra Assens Kommune følger mandag den 28. januar klokken 19 op på de initiativer, der blev sat i gang ved opstartsmødet den 29/10. Du kan blive vejet igen på en specialvægt, samt blive guidet til selv at arbejde videre med en handlingsplan for dine livstilsændringer. Tilmelding til Inge Thorup fra Aarup Løbeklub på: .

Salsation i Skydebjerg Gamle Skole

Fra den 3. januar og derefter hver torsdag kl. 8.30-10 er der Salsation i Skydebjerg Gamle Skole. Tilmelding og betaling sker fra gang til gang. Mellem kl. 9.30 og 10.00 drikkes den medbragte kaffe.

SALSATION er dans til latinamerikanske rytmer og er god træning, som er bygget op omkring Funktionel Træning, der sikrer, at man får brugt hele kroppen med fokus på at stabilisere de indre muskler. Dansen foregår i et tempo, hvor alle kan være med.

Rørup motionskvinder

Rørup motionskvinder startede det nye år torsdag den 10. januar kl. 17-18 i Borgerhuset. Herefter mødes de hver torsdag kl. 17. Alle kan deltage, så har man lyst til at være med, kan man møde op i Borgerhuset om torsdagen.

Koncerter

Fredag den 1. februar kl. 20 er der Råstofkoncert med Sonja Hald. Sonja Hald er drilsk, livskraftig, dansk indierock – vindskæve, finurlige tekster – bugnende med ordspil og referencer til både C.V.Jørgensen og Eik Skaløe. Sonja Hald består af en gruppe musikere fra det danske midtland, som er blevet en stærk stemme i en lang dansk tradition for at råbe det konforme fællesskab imod. Læs mere på Musik På Industien.

Generalforsamlinger

Etterup-Grønnemose Vandværk holder generalforsamling i Borgerhuset torsdag den 31. januar kl. 19.30. Eventuelle forslag skal afleveres til vandværkets formand senest en uge før.

Kræmmermarked

I weekenden den 2.-3. februar er der mulighed for en god handel, når den gamlee Aarup hal slår dørene op for Fyns hyggeligste kræmmermarked. Lørdag er der åben kl. 10-16 og søndag kl. 10.-15. Læs mere om kræmmermarkedet på Aarup Hallens hjemmeside. 

God fornøjelse.

Annie Gaardsted Frandsen

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på kontakt@aarup.dk eller indtaste den på nyhed

Bogmærk Permalink.