Det sker i 5560 Aarup

Biblioteket i AarupDen kommende tid i Aarup byder på udstilling i Galleriet, film i biografen, koncert, foredrag, debatmøde om Industrien, motion og meget mere.

Udstillinger i Galleriet

Torsdag den 3. januar klokken 17 afholder Galleriet på Kulturhuset Industrien årets første fernisering.

Det er Reila Frost Frost, som viser maleri, og Robert Jacobsen, der udstiller metalskulpturer. Reila Frost bruger naturen som inspiration til malerierne, hvis motiver er præget af kraftige former og farver, som tiltrækker sig beskuerens opmærksomhed. Robert Jacobsens foretrukne materiale er den massive bronze, men også genbrug af jern, bly og træ giver god mening for kunstneren.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid  klokken 7-22, indtil den 28. januar.

Film i Biografen

Happy Ending   10.-16. januar (Censur 7 år)

Den danske komedie Happy Ending følger Helle, som glæder sig til at hendes mand Peter endelig går på pension. Helle har planlagt, hvordan de skal nyde livet og hinanden samt tage på rejser sammen. Alt tager dog en drejning, da han kommer hjem fra sin sidste arbejdsdag og fortæller, at han skal være vinimportør og pendle mellem Danmark og Frankrig. Parret går nu fra hinanden, og de begiver sig hver især ud på en opdagelsesrejse med nye muligheder, problemer og drømme, men kan man starte forfra efter 50 års ægteskab? Se spilletider på biografens hjemmeside.

Aquaman – 3D:  17.-22. januar (Censur 11 år)

Arthur Curry er halvt menneske, halvt havgud. Da hans oceaniske halvbror, Orm, truer med krig mod den menneskelige race, fordi de forurener havene, må Curry rejse til undervandsriget Atlantis for at ordne sagerne. Der opdager han sin sande skæbne. Se spilletider på biografen hjemmeside.

Før fronten 24.-30. januar (Censur 15 år).

Dramaet Før frosten handler om bonden Jens, der står overfor et svært valg. Det er det 19. århundrede og endnu engang varsler der en hård vinter, der gør det svært for Jens, at få det til at løbe rundt. Hans eneste chance for at sørge for hans families overlevelse, er ved at indgå en aftale med storbonden på den nærliggende gård… Men for at gøre dette, må Jens give afkald på sin egen moral og det dyrebareste han ejer. Se spilletider på biografens hjemmeside.

Foredrag

Lørdag den 26. januar kl. 14 inviterer Industriens foredragsforening på dobbeltforedrag i biografsalen på Industrien.

Hans Walmar vil fortælle om avisen Middelfart Venstreblad, der i sin storhedstid havde en markedsandel på 70-90 pct. i lokalsamfundene i den nuværende Middelfart kommune og tillige havde aflæggeren, filialavisen, Aarup Venstreblad fra 1917 – 1932.

Forskningsbibliotekar Mogens Kragsig Jensen fortæller om lensafløsningen i 1919, lovens tilblivelse, baggrund og konsekvenser.

Læs mere om foredragene på foredragsforeningens hjemmeside.

Koncerter

Lørdag den 19. januar kl. 20 står det danske tribute-band ”A Rush of Coldplay” på scenen på Industrien. Det spiller musik og sange af det verdensberømte britiske rockband Coldplay, som har gjort hits som Yellow, Clocks, Viva la vida og Paradise m.m. til allemandseje. Bandet består af: Thomas Sørensen: Vokal/Piano/Guitar, Steffen Smith: Guitar/Kor, Joel Andersen: Bas/Kor, Jeppe Schaumburg: Trommer. Læs mere på Musik på Industrien.

Højtlæsning og læsekreds på biblioteket

Aarup Bibliotek fortsætter med hyggelig højtlæsning på biblioteket i januar måned.  Hvis du har lyst til at lytte med, så mød op på biblioteket den pågældende dag klokken 16, sæt dig godt til rette, drik en kop kaffe og lyt til en god historie. Medbring gerne dit strikketøj, dine mandalaer eller andet, der gør din lytteoplevelse endnu bedre.

Der er højtlæsning mandag:

14. januar klokken 16.
21. januar klokken 16.

AssensBibliotekerne tilbyder også en læsekreds på Aarup Bibliotek, hvor deltagerne mødes fire-fem gange i løbet af en sæson. Det er berigende at snakke med andre om de læseoplevelser, man har haft, derfor mødes mange i læsekredse. Læsekredsen mødes i Galleriet på Aarup Bibliotek følgende mandage aftener kl. 19-20.45:

  1. januar
  2. februar
  3. marts
  4. april

Læs mere om tilmelding og venteliste på bibliotekets hjemmeside.

Markedsføring af Industrien

Foreningerne på industrien inviterer onsdag den 23. januar kl. 19 til brainstorm om markedsføring af industrien. Alle er velkomne til at komme og give gode ideer til, hvordan Kulturhuset Industrien bedre kan markedsføres som en samlet enhed. Samtidig er der også brainstorm på, hvordan der kan skrabes flere penge sammen til udbygning af Industrien.

Salsation i Skydebjerg Gamle Skole

Fra den 3. januar og derefter hver torsdag kl. 8.30-10 er der Salsation i Skydebjerg Gamle Skole. Tilmelding og betaling sker fra gang til gang. Mellem kl. 9.30 og 10.00 drikkes den medbragte kaffe.

Salsation er dans til latinamerikanske rytmer og er god træning, som er bygget op omkring Funktionel Træning, der sikrer, at man får brugt hele kroppen med fokus på at stabilisere de indre muskler. Dansen foregår i et tempo, hvor alle kan være med.

Rørup motionskvinder

Rørup motionskvinder startede det nye år torsdag den 10. januar kl. 17-18 i Borgerhuset. Herefter mødes de hver torsdag kl. 17. Alle kan deltage, så har man lyst til at være med, kan man møde op i Borgerhuset om torsdagen.

Hjælp til PC, ipad, tablet og telefon i Rørup

Alle medlemmer af Rørup Sogneforening har nu mulighed for at få hjælp til PC, ipad, tablet og telefon til fx.  opdateringer, skrive, regneark, mail, foto, hjemmesider og lidt slægtsforskning. Alt er på brugerniveau. Workshoppen er i kælderen i Borgerhuset mandage fra kl. 17.00 – 19.00 den 21. januar, 4.februar, 18. februar, 4. marts, 18. marts samt 1. april. Læs mere i Rørup Nyt.

 God fornøjelse.

Annie Gaardsted Frandsen

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på kontakt@aarup.dk eller indtaste den på nyhed

Bogmærk Permalink.