Aktører ved Erholms høstmarked 2019

Veterantraktorer

Ved Erholm høstmarked den 1. september var der samlet en masse veterantraktorer, fx var en orange Nuffield fra fra 1957 og en blå Fordson fra 1959. Alle var helt køreklare, nogle blev stadig brugt som trækkraft foran ploven, mens andre traktorer nærmest var ”kæledyr”.

Den gamle smedje

Den gamle herregårdssmedje var åbnet i dagens anledning, og et par udøvere af faget var i gang ved essen – og med at banke rødglødende jern ud – som i gamle dage, hvor smeden var en nøgleperson i landsbyen – eller på herregården.

Bødker, børstenbinder m.v.

Verner Jensen fra Søndersø er tidligere faglærer i gamle håndværk på Nordfyns Efterskole – og i dag stadig aktiv i Den fynske Landsby.

Han præsenterede et udsnit af sine arbejder, fx smørkærner, der bl.a. har været anvendt på skoler, vinankre – pris 1.250 kr., børster og en del produkter fabrikeret af horn (tlf. til Verner Jensen 64-841611).

Garn, ulddyner, lammeskind og honning

Birgitte Stam fra Marcusholm i Vissenbjerg var også med på høstmarkedet på Erholm. Hun udstillede bl.a. garn, lammeskind, håndsyede ulddyner, uldplaider, honning, og forskellige slags kunsthåndværk.

H.W./Aarup.dk

Har du en nyhed eller en begivenhed du ønsker at dele med 5560, kan du kontakte os på eller indtaste den på nyhed

 

Bogmærk Permalink.