AB Gymnastik ønsker plads til springgymnastik

 
AB GymnastikAB Gymnastik
Aarup.dk har talt med Linda Morgen og Britta Bang, der er henholdsvis formand og bestyrelsesmedlem i AB Gymnastik, der er en del af Aarup Boldklub.
AB Gymnastik har i alt ca. 310 medlemmer (heraf 220 børn), og de er fordelt på alle aldersklasser fra ca. 1 år og op til pensionisterne – med 14 hold i alt, så det er en meget aktiv forening.
 
Mange muligheder i AB Gymnastik
Den drives af ca. 50 frivillige trænere og hjælpetrænere. For 4 år siden var der imidlertid 365 medlemmer, så der er konstateret en vis nedgang i medlemstallet.
For børn er gymnastikken en blanding af det hele, fx bevægelse, motorisk udvikling, leg, redskaber og sang, og for de voksne er der fx mulighed for zumba, “get fit”, styrketræning, skitræning og body-toning og meget andet.
 
Plantegning over den planlagte udvidelse. Klik for at se en større udgave.

Plantegning over den ønskede udvidelse. Klik for at se en større udgave.

Ønske om springgrav
Men de to bestyrelsesmedlemmer mangler en springgrav og bedre faciliteter for springgymnastikken og gymnasterne generelt.
Mange andre haller er gennem de seneste år blevet opdateret med disse faciliteter, og så er det et problem at fastholde talenterne her i Aarup, når mange skifter forening af den grund.
En springgrav kræver en tilbygning til den mindre hal 3 (jf. tegning) på ca. 323 kvadratmeter, og den vil nok koste i omegnen af 6 mio. kr.
Med en sådan ny mulighed skønner de to bestyrelsesmedlemmer, at AB Gymnastik vil få klart flere medlemmer, og at det vil gøre det endnu mere attraktivt at flytte til Aarup og omegn.
 
Udvikling og ny investering
Man skal jo huske, at Aarup er en by i klar fremgang og med tydelig vækst i indbyggertallet.
Det store indpendlingsoverskud (+700) og muligheden for at nå mange arbejdspladser på under én time (413.500) skulle gerne få endnu flere til at bosætte sig her, og bedre sportsfaciliteter bør klart kunne påvirke indbyggertallet i opadgående retning, mener de to gymnastikfolk. 
Linda Morgen og Britta Bang mener, at der over to år bevilget 2.5 mio. fra kommunen til formålet. Det rækker jo ikke helt, men de håber på, at resten ordner sig. Noget må kunne komme gennem fonde og noget gennem langsigtet finansiering. Disse overvejelser er allerede i gang og har været det længe.
Og når tilbygningen kommer, så bliver det en stor dag for gymnastikken i Aarup.
 
Udtalelse fra halformanden
Aarup.dk har også talt med Mikael Clausen, der er formand for Aarup Fritidscenter.
Han bekræfter oplysningen om de 2.5 mio. i alt, og han siger: Vi er ikke i mål endnu”Men han håber og tror på en afgørelse senest i starten af 2016, måske allerede i januar.
 
 
H.W.

Aarup.dk er ved at lukke ned, så vi modtager ikke nye indlæg.

 

Bogmærk Permalink.